Overcooked är ett TV-spel till konsolen Playstation 4. Spelet är lämplig för såväl barn som vuxna och passar därmed hela familjen. Spelet finns dessutom att välja på flera olika språk, bland annat engelska, tyska och franska och givetvis även svenska! I denna artikel får du en snabb läsning om spelet.

Overcooked kan vara det perfekta spelet att spela under en familjekväll eller varför inte alla barn tillsammans? Totalt kan man vara fyra stycken spelare och som minst en spelare. Spelet utvecklades under 2016 och gjorde snabbt succé på marknaden, detta tros bero på att underhållningen passar en väldigt bred målgrupp.

Vad spelet handlar om

Precis som namnet antyder är spelets tema matlagning. Du ska själv eller tillsammans med dina medspelare förbereda, laga och servera mat. Det gäller att tillfredsställa kundernas önskemål och beställningar. Det kan låta enkelt men faktum är att det krävs en hel del lagarbete och samarbetsförmåga för att klara av uppdraget.

Genom spelets gång behöver du ta dig igenom flera olika kök och tillfredsställa andras smaklökar. Det är ett fartfyllt spel där det gäller att ha tungan rätt i mun. Du kommer få en rolig stund och något som förstås är extra positivt är att du kan spela spelet tillsammans med hela familjen.

Mer om spelet

Overcooked har sedan lanseringen fått ett flertal tilläggsspel. Detta innebär att om du har originalspelet, alltså grundspelet, kan du köpa tilläggsspelen och på så vis få flera olika möjligheter och ett roligare spelande. Det finns exempelvis Overcooked: Gourmet Edition samt Overcooked: Holiday Bundle. Vilket alltså är spelpaket som kommer höja spelupplevelsen ett snäpp.

Något som är bra är att du kan spela spelet helt själv om du vill det. Då får du ta dig an äventyret på egen hand och försöka göra allt du kan för att besegra gästernas beställningar. Efter ett tag kommer du bli expert på att förbereda, laga mat samt servera den!