Vision är en version av ett room escape-spel. Syftet är, som titeln antyder, att du ska ta dig ut från ett rum. Detta gör du med hjälp av ledtrådar. Det finns ingen utgång utan du behöver samla på dig all nödvändig information som du kan tänkas behöva för att ta dig ut från rummet. För att spela spelet klickar du bara på olika områden på skärmen som du vill undersöka och på så vis kommer du närmare ett visst föremål. I denna artikel kommer vi ge dig en snabb genomgång av Vision där du ska försöka komma ut från rummet. Spelet spelar du via nätet!

Varför spelar man detta?

Spelet är i grund och botten simpelt, det har inga speciella regler och vem som helst kan spela det. Det som krävs är att du har förmågan att tänka logiskt – hur ska du ta dig ut från rummet? Du behöver även ha skarpa ögon och hålla koll på vilka prylar som finns i rummet eftersom dessa kan ha stor betydelse för att du ska kunna ta dig ut. Spelet går inte på tid utan du kan i din egen takt försöka lösa uppdraget att ta dig ut. Det är ett spel som passar såväl den rutinerade spelaren som nybörjaren.

Vill du spela då och då?

Kanske behöver du ägna flera timmar åt att hitta ledtrådar och lösa uppdraget. Oroa dig inte! Du kan hur enkelt som helst spara ditt spel genom att klicka på ”save”, då kommer dina framgångar sparas och när du sedan startar spelet vid ett senare skede kommer du återgå till samma utgångsläge. På så sätt blir det dessutom roligare och du kan ägna mer tid åt att faktiskt lyckas klara av uppdraget. Men som sagt, var uppmärksam, det är trots allt prylar och andra ledtrådar som har stor betydelse för att du överhuvudtaget ska kunna ta dig ut från rummet.